Teal Swan - Ako sami stvaramo svoj realitet, kako objašnjavate patnju?

Patnja je najveći problem za one od nas koji se pokušavaju uskladiti s duhovnim istinama tipa "vi stvarate vlastitu stvarnost" i "svrha vašeg života je radost". Kako onda objasniti patnju male djece? Tko, dovraga, može reći da je dijete koje je oteto i silovano stvorilo vlastitu stvarnost? Kako možemo reći da je život radost kada ljudi gube svoje najmilije od raka ili u ratu?

Naša cjelokupna stvarnost gradi se oko nas poput zrcalnog odraza naših misli. Naša osjetila percipiraju tu refleksiju i prevode ju u fizičko iskustvo. Dakle, predočite si to kao hologram učenja.

Po rođenju, znamo da stvaramo vlastitu stvarnost na temelju onoga na što obraćamo pažnju. To je razlog zašto je bebama tako lako ignorirati vas. No, zbog ignoriranja stvari koje ne žele uskoro sve više bivaju kritizirana, pa polako počinju na njih obraćati pozornost. A u trenutku kada obratimo pozornost na stvari, one se počinju manifestirati u našoj stvarnosti. I tada se osjećamo kao žrtve. A zaboravljamo da smo sami stvorili svoju stvarnost.

Patnja nije neizbježna. Suprotnosti su neizbježne. Da biste znali što je poželjno, morate znati što je nepoželjno, tako da će naša iskustva sadržavati i elemente koji su nepoželjni. Da nije tako, ne bi postojao razvoj, širenje. Ne bi bilo svrhe živjeti. Svrha života je da nas suprotnosti (neželjene stvari) potaknu da želimo ugodne stvari, i da nas usmjere k njima. Svrha vašeg života je da slijedite svoju radost.

Patnja nastaje kada se ne fokusiramo i ne slijedimo svoju radost, nakon što se želja formirala. Ona je rezultat pažnje na ono što ne želimo, čak i nakon što se ideja o onome što želimo formirala u nama. Patnja je nusprodukt pažnje. Ona je uvijek rezultat nastavka pažnje na ono što ne želimo, na ono što nam pobuđuje negativne emocije. Stoga... mi sami odlučujemo da li ćemo patiti ili ne.

Bezuvjetna ljubav

Muško-ženski princip

Želja

Treće oko

Bolest